Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Πως φτιάχνουμε Σκορδαλιά 25η Μαρτίου 

Στην Πατρίδα μας την 25 Μαρτίου έχουμε διπλή γιορτή ,τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της επέτειο της Επανάστασης του 1821. Η ημέρα του Ευαγγελισμού είναι η ημέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού.

Στη χώρα μας λέγεται ότι ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας. Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες. Ο τηγανητός μπακαλιάρος που έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου συνδυάζεται υπέροχα με την λατρεμένη σκορδαλιά!

Σε αυτή την συνταγή σας δείχνω μια τεχνική με την οποία θα δούμε  πως ακριβώς θα φτιάξετε σκορδαλιά σε μερίδες έτσι θα έχουμε ένα πολύ καλό σωστό γευστικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και σε γρήγορο χρόνο!

Μερίδες 1

Προετοιμασία 10 λεπτά

Αναμονή 5 λεπτα 

Εκτέλεση 40 - λεπτά

ΥΛΙΚΑ 

2,5 πατάτες μέτριες 200gr η κάθε μερίδα

1,5 σκελίδα μεγάλη σκόρδο

25ml ελαιόλαδο

25ml ηλιέλαιο

2 πρέζες αλάτι

1κ/σ χυμό λεμόνι

2κ/σ ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στην μέση  και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη σε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε  λίγο αλάτι και λίγο χυμό λεμόνι και βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά ακριβώς.

Τοποθετούμε τις 2 πατάτες που έχουμε κόψει στην μέση στο μίξερ μέσα βάζουμε όλα τα υλικά κτυπάμε καλά και ανοίγουμε το μίξερ δοκιμάζουμε αν θέλει κάτι έχτρα από τα υλικά βάζουμε ξανά και ξαναχτυπάμε καλά σερβίρουμε στο μπολ με έχτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΕΧΤΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ

Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε στην μέση τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό από την βρύση για να μην μας μαυρίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το νερό που θα βράσουν και τα υλικά για την συνταγή μας.

Στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τις πατάτες ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο χυμό από λεμόνι αυτά τα δυο υλικά θα κρατήσουν τις πατάτες ολόκληρες κατά το βρασμό και δεν θα μας διαλυθούν.

Όλη την διαδικασία θα πρέπει να την κάνουμε όσο η πατάτες είναι ζεστές αμέσως μόλις βράσουν και όχι όταν κρυώσουν.

Η επιλογή της σωστής ποικιλίας πατάτας θα μας βοηθήσει πολύ και θα μας φέρει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Αφήστε στα μπολάκια την σκορδαλιά μαζί με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο η σκορδαλιά όσο κάθετε όσο ξεκουράζετε συνεχώς σφίγγει και αναδεικνύει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις των υλικών!

Αφού φτιάξετε τις μερίδες σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε να ξεκουραστούν πριν σερβίρετε στους καλεσμένους. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!