Ταλιατέλες λαχανικών με πέστο πατζαριού & κατίκι Δομοκού

Ταλιατέλες λαχανικών με πέστο πατζαριού & κατίκι Δομοκού

Ταλιατέλες λαχανικών με πέστο πατζαριού & κατίκι Δομοκού

Σήμερα συμπρωταγωνιστής των αγαπημένων μου ζυμαρικών με σπανάκι, ντομάτα και καρότο στη ζύμη τους και που επέλεξα για τη συνταγή μου, είναι το παντζάρι! Θα μπορούσε κανείς να πει πως το παντζάρι ομορφαίνει...μιας και περιέχει διοξείδιο του πυριτίου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των συνδέσμων στους τένοντες, στα νύχια, στα οστά αλλά και στην όψης του δέρματος. Έτσι το επέλεξα και σας το παρουσιάζω μαζί με τα πολύχρωμα παραδοσιακά ζυμαρικά μας, τα οποία εκτός από γεύση προσθέτουν και χρώμα από foodstyling επαγγελματιών chef στο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Ταλιατέλες λαχανικών ΗΛΙΣ
400 γρ. παντζάρια καθαρισμένα
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
30 ml ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
φρέσκο θυμάρι
ξύσμα από ένα λεμόνι
60 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμ. κατίκι Δομοκού
100 γραμ. φέτα
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα καραμελωμένα παντζάρια
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 ° C.
  3. Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, τη κρέμα βαλσάμικου, λίγο από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
  4. Όταν είναι έτοιμα, σε ένα multi βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μισή από τη παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα, μεταφέρουμε το μείγμα μας από το multi, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν δύο-τρεις ελαφρές βράσεις (σε χαμηλή φωτιά) ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κατίκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  6. Παράλληλα, όση ώρα ετοιμάζουμε τα παντζάρια, βράζουμε τις ταλιατέλες λαχανικών σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και όπως είναι καυτά τα προσθέτουμε στο μείγμα παντζαριών και ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φέτα και τα σερβίρουμε αμέσως.

Extra Tip εδώ https://blog.victoriagiannara.com/el/30-60-minute-recipes/taliateles-laxanikon-me-pesto-patzarioy-katiki-domokoy