Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Ένα φαγητό το οποίο δεν χρειάζεται πολλά υλικά και κόπο για να φτιαχτεί, ένα καλοκαιρινό εξωτικό πιάτο στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Υλικά συνταγής

1 συσκευασία καταψυγμένες γαρίδες η φρέσκιες  

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγο βούτυρο

Αλάτι πιπέρι

Λίγο ξερό βασιλικό

2-3 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη μεγάλες κέρατο

Λίγο ούζο

Λίγη φέτα τριμμένη

Λίγη πάπρικα η κόκκινο γλυκό πιπέρι

Λίγο πιπεριά καυτερή (προαιρετικό υλικό)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το σκεύος να έρθει σε θερμοκρασία ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά σύνολο δηλαδή ενάμιση λεπτό η κάθε πλευρά βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ξερό βασιλικό.

Σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Συνεχίζουμε βάζοντας τις κομμένες πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν να τσιγαριστούν και αυτές μέχρι να δέσει να πήξει η σάλτσα αμέσως μετά προσθέτου τις γαρίδες που τις είχαμε στο πιάτο ανακατεύουμε λίγο όλα τα υλικά και προσθέτουμε και την φέτα τριμμένη και την αφήνουμε γύρω στα 5 λεπτά να λιώσει και να ενωθεί με όλα τα υλικά.

Αφού είναι όλα έτοιμα προσθέτουμε λίγο ξερό βασιλικό και το γλυκό κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε συνοδεύουμε με ρύζι η τηγανητές πατάτες. 

Σημείωση. Τo Sauvignon Blanc είναι ένα είδος ποικιλίας κρασιού που θα ταιριάξει ιδανικά, καθώς είναι το ελαφρύτερο από τα λευκά κρασιά και διακρίνεται όχι μόνο από έντονη οξύτητα, αλλά και ξηρότητα στη γεύση. Σε περίπτωση που οι γαρίδες είναι κοκκινιστές, ένα ροζέ ή ερυθρό ελαφρύ κρασί θα ταιριάξει καλύτερα

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos