Μπιφτέκια ψαριού

Μπιφτέκια ψαριού

Μπιφτέκια ψαριού, συνταγή από την φίλη 'Ελενα Ψίλλια.

Υπέροχα μπιφτέκια ψαριού! 

Ωραία υφη, πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!

Υλικά:

500γρ φιλέτο μπακαλιάρου 

500γρ πατάτες 

3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο 

1 αυγό χτυπημένο 

Ξύσμα απο ένα λεμόνι 

Αλάτι, πιπέρι 

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα 

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά (όπως κάνουμε πουρέ). Τις στραγγίζετε, τις επιστρέφετε στο σκεύος, τις λιώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο. 

Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι σε ταψάκι με χαρτί αντικολλητικό, το λαδώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ίσα να έχει ψηθεί. Θα δείτε τον χρόνο. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο για να μπορέσετε να το χειριστείτε. Μόλις κρυώσει λίγο με τα χέρια σας το κάνετε σε κομμάτια σαν φλοίδες.

Σ’ ένα μπώλ βάζετε τις πολτοποιημένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα και το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τα υλικά χωρίς όμως να λιώσετε τελείως το ψάρι, θέλουμε κομμάτια να μείνει μέσα. Ζυμώνετε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλετε και τα τοποθετείτε σε αλευρωμένο δίσκο ή ταψάκι. Τα πασπαλίζετε και από πάνω με αλεύρι μόλις τελειώσετε και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα. 

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι. 

Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και sweet chilli sauce ή ότι άλλο προτιμάτε. 

Μπορείτε πριν τα τηγανίσετε, αφού έχουν μείνει 1 ώρα στο ψυγείο να τα χωρίσετε σε μερίδες, να τα βάλετε σε σακούλα τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες. 

Καλή επιτυχία!!