Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου

Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου

Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου

Η εναλλαγή της γλυκιάς γεύσης από τα ντοματινια σε συνδυασμό της πικρής γεύσης από την ελιά θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Την πινελιά θα συμπλήρωση η φέτα Κεφαλονιάς το αλάτι της ζωής!

Ντοματίνια τα γνωστά μας cherry (μικρά και στρογγυλά), καθώς και τα moro (μικρά ντοματίνια σε σχήμα βελανιδιού) τα οποία είναι πολύ νόστιμα και γευστικά και έχουν συνεχή καρποφορία. Καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τα ντοματίνια αποτελούν πηγή οργανικά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Ε, ιχνοστοιχεία -. Από το ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, κλπ Η χρήση τους βοηθάει στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού, την επιβράδυνση της γήρανσης.

Τα ντοματίνια περιέχουν λυκοπένιο - μια οργανική ουσία που τους δίνει ένα κόκκινο χρώμα.Το λυκοπένιο - ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι σε θέση να αποτρέψει την εμφάνιση του καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου, των εντέρων και των πνευμόνων. Ιδιαίτερα ωφέλιμα σε περιπτώσεις καρκίνου των γυναικείων γεννητικών οργάνων.    

ΥΛΙΚΑ

400-500 γραμμάρια ντοματίνια
50 ml ελαιόλαδο
Ελιές Αγρινίου
1 κομμάτι φέτα Κεφαλλονιάς
Αλάτι
Ρίγανη
1κ/γ ξύδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα ντοματινια και αφού στεγνώσουν τα κόβουμε στα δυο και τα βάζουμε στο μπολ της σαλάτας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βάζουμε και τις ελιές.

Βάζουμε στην μέση ένα κομμάτι από την φέτα και αμέσως ρίχνουμε το φρέσκο ελαιόλαδο το ξύδι και τελευταία βάζουμε την ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και είμαστε έτοιμοι.

Καλή επιτυχία.

Συνταγή  δημοσιευμένη Επιμέλεια παρουσίαση  Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos