Μαύρες ταλιατέλες με γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα

Μαύρες ταλιατέλες με γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα

Μαύρες ταλιατέλες με γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα

Κάντε αυτή τη νόστιμη συνταγή και θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας για εσάς και τους φίλους σας.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς ΗΛΙΣ
24 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (με το κέλυφος)
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
15 τοματίνια
2 vτομάτες (στον τρίφτη)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/4 κ.γ νιφάδες τσίλι
10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες – αν θέλουμε αφήνουμε 8 ολόκληρες, (για λόγους παρουσίασης). Σε ένα μικρό σκεύος με νερό, βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη κρατώντας το ζωμό στην άκρη.
  2. Κόβουμε τις υπόλοιπες γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και σοτάρουμε  μέχρι να πάρει χρώμα και να δώσει τα αρώματά του. Το αφαιρούμε αφήνοντάς το στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε τα τοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να σπάσει το δέρμα και αρχίσουν να απελευθερώνουν τους χυμούς τους.
  5. Προσθέτουμε τη πιπεριά Φλωρίνης και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά και τα οι τοματίνια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφού αυτό εξατμιστεί στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το τριμμένο τζίντζερ και τη κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με ½ φλιτζάνι από το ζωμό που έχουμε κρατήσει.
  7. Προσθέτουμε το σοταρισμένο σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Βλέπουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη και δεμένη σάλτσα.
  8. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, (κρατάμε περίπου 1/2 φλιτζ. νεράκι). Παράλληλα, 2 λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας προσθέτουμε αρχικά τις ολόκληρες γαρίδες στη σάλτσα μαγειρεύοντας για 1 λεπτό και μετά τα μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σάλτσα προσθέτοντας το κρατημένο νεράκι και τελευταίο το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 λεπτό ώστε να αναδυθούν όλα τα αρώματα από τα υλικά μας και οι ταλιατέλες να απορροφήσουν αυτή την υπέροχη σάλτσα!

Περισσότερα στο https://blog.victoriagiannara.com/el/30-60-minute-recipes/mayres-taliateles-me-garides-se-pikantiki-saltsa-3