Μοσχαράκι κοκκινιστό με πεπονάκι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πεπονάκι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πεπονάκι

Ένα κλασικό κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό που μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία, εκεί που η αθωότητα συναντούσε τον ενθουσιασμό. Κάπως έτσι ήθελα να αισθάνεται και η κόρη μου όταν τρώει το φαγητό μου, για αυτό και την άφησα να επιλέξει με τον δικό της μοναδικό παιδικό ενθουσιασμό τι γαρνιτούρα να βάλει στο κοκκινιστό μοσχαράκι μας. Το πεπονάκι ήταν η δική της ιδέα και όσο χαρούμενη ήταν με την ξεχωριστή έμπνευσή της, άλλο τόσο περήφανη ένιωσε με το αποτέλεσμα στο πιάτο της!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μπουκιές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη ή ντοματάκιακονκασέ
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
1/2 κ.γ. πράσινο πιπέρι χοντροτριμμένο
500 γρ. πεπονάκι ΗΛΙΣ
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.
  2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά. Τραβάτε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το πεπονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις για 3 λεπτά. Στραγγίζετε το πεπονάκι και το ρίχνετε μέσα στην σάλτσα του κρέατος να βράσει για αλλά 3-4 λεπτά.
  4. Σε μια πιατέλα σερβίρετε το πεπονάκι και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε!


Extra tip εδώ https://blog.victoriagiannara.com/el/60-minute-recipes/mosxaraki-kokkinisto-me-peponaki