Αμυγδαλωτά 'Υδρας

Αμυγδαλωτά 'Υδρας

Αμυγδαλωτά 'Υδρας

Τα αμυγδαλωτά είναι το παραδοσιακό νησιώτικο γλυκό που πρόσφεραν σε γάμους και βαφτίσια. Συνταγή για τα φημισμένα αμυγδαλωτά της 'Υδρας! Recipe for traditional Hydra island sweets.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αμυγδαλόψιχα
¾ φλ ψιλό σιμιγδάλι
1,5 φλ ζάχαρη κρυσταλλική η 2 φλ ζαχ άχνη
1,5 κ.σ. μέλι
1 φλ ροδόνερο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Γαρυφαλλάκια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε σε μπώλ την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μέλι και προσθέτουμε το χλιαρό ροδόνερο σταδιακά. Προσέξτε μη βάλετε πολύ ροδόνερο και γίνει το μείγμα νερουλό.

Όταν το μείγμα μας είναι εύπλαστο, σχηματίζουμε μικρά αχλαδάκια, παίρνοντας ποσότητα ίση με ένα καρύδι από το μείγμα, και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί..

Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 λεπτά η στους 160 για 30 λεπτά. Θα πρέπει να κάνουν εξωτερικά κρούστα και μέσα να μείνει η αμυγδαλόψιχα μαλακή.

Αφού κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ροδόνερο η τα «βαπτίζουμε» στο ανθόνερο (βγάζοντας τα αμέσως)  και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

TIPS

Σε μερικές συνταγές θα δείτε ότι μόλις πλάσουν τα αχλαδάκια βάζουν στη κορυφή μία οδοντογλυφίδα και μόλις ψηθούν την βγάζουν και βάζουν ένα γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι).