Τραχανόπιτα με τυριά και λαχανικά

Τραχανόπιτα με τυριά και λαχανικά

Τραχανόπιτα με τυριά και λαχανικά

Ένα υλικό που αγαπούν οι μαμάδες γιατί είναι πολύ θρεπτικό για τα παιδιά τους. Ένα υλικό που άπαξ και αγαπήσουν τα παιδιά δεν ξεκολλάνε από πάνω του! Ένα υλικό που έχουμε συνηθίσει σε πιο κλασικές συνταγές. Ένα υλικό που όμως μας εκπλήσσει τόσο ευχάριστα σε παραλλαγές που μπορεί να μην είχαμε καν σκεφτεί. Ο λόγος; Για τον τραχανά που εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ για όλα όσα ανέφερα αλλά και για την υπέροχη γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
200 γρ. τραχανά λαχανικών ΗΛΙΣ
250γρ. φέτα
250 γρ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά
½ φλιτζ. τσαγ. ηλιέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι πράσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι. Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πάπρικα και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον τραχανά, λίγο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχοσκεύος ή σε ένα μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κασέρι, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το μίγμα.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό!